Zeci de specialiști din țară și străinătate, prezenți la cea de-a X-a ediție a Congresului medicilor stomatologi de la Satu Mare

Zeci de stomatologi s-au reunit în această seară la deschiderea celei de-a X-a ediții a Congresului medicilor stomatologi.
”La ediția din acest an sunt prezenți cei mai buni lectori din România, dar și lectori din Belgia, Ungaria și Germania”, după cum a precizat președintele Colegiului Medicilor Dentiști Satu Mare, dr. Cosmin Rațiu.
”Este a zecea ediție a Congresului medicilor stomatologi care se realizează în fiecare an la sfârșitul lunii ianuarie la Satu Mare. Ne bucurăm de prezența celor mai buni lectori din România și prezența unor lectori din Belgia, Ungaria și Germania. Este foarte important pentru noi să reușim să promovăm acest congres și ceea ce ne bucură este faptul că la acest congres participă foarte mulți medici din afara județului Satu Mare. Anul trecut au fost în jur de 460 de medici care au participat în cele trei zile de congres, iar dintre aceștia, mai mult de jumătate au fost din alte județe”, a precizat președintele Colegiului Medicilor Dentiști.
Printre invitații prezenți la ediția din acest an se numără prof. dr. Augustin Mihai, prof. dr. Marius Leretter, ing. Janos Konya, dr. Zoltan Fabian, dr. Alexander Tzovairis, conf. dr. Cosmin Sinescu, conf. dr. Corina Mărcăuțean, dr. Smaranda Buduru, dr. Rareș Buduru, prof univ. dr. Emanuel Bratu, dr. Cosmin Dima, dr. Roland Torok, conf. dr. Sorin Mihali, prof. Bogdan Bâldea, dr. Ionuț Brânzan, dr. Diana Boangar.
La deschiderea oficială au fost prezenți Ovidiu Silaghi, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Satu Mare, Radu Roca, subsecretar de stat la Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Călin Bumbuluț, preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, Macrina Mihai, directorul DSP Satu Mare și Mihaela Curta, director executiv Direcția Relații Contractuale din cadrul CJAS Satu Mare.
Organizatorii se așteaptă la 500 de participanți, având în vedere valoarea prezentărilor din aceste zile.
”În aceste zile abordăm teme de larg interes, în special temele care privesc manoperele uzuale desfășurate în cabinetele de stomatologie, dar și prezentări mai ample care se practică doar în câteva cabinete de stomatologie din Satu Mare, sunt foarte multe noutăți pe plan internațional și, în rest, tematici de estetică, ortodonție, terapie, chirurgie și implantologie. În acest an așteptăm o prezență mai numeroasă față de ediția trecută, la 500 de participanți, având în vedere valoarea prezentărilor”, a declarat președintele Colegiului Medicilor Dentiști Satu Mare.
Vineri și sâmbătă, între orele 9,00-20,00, cei înscriși vor participa la cursurile prezentate de lectori. Cursul este acreditat cu 16 puncte EMC.

Articolul precedentHoți prinși la scurt timp de polițiștii locali tășnădeni
Articolul următorTrei cazuri de gripă confirmate la pacienți din județul Satu Mare