Zeci de sătmăreni, prezenți la prima competiție Spartan Race organizată în România

Zeci de sătmăreni dornici de aventură se află în acest weekend la cea mai populară cursă de obstacole din lume şi unul dintre cele mai mari braduri Lifestyle, Spartan Race, ce se desfășoară la Poiana Brașov, în weekend-ul 4-5 august 2018.

România este una dintre puținele țări unde competiția începe cu un Trifecta weekend, deoarece condițiile și ambianța uimitoare din Poiana Brașov oferă un cadru perfect pentru spartani. Aceasta înseamnă că participanții pot testa fiecare dintre cele trei tipuri clasice de curse Spartan: Sprint, Super și Beast.

La competiție s-au înscris peste 2.400 de participanţi din 25 de ţări.

Cele trei curse de bază oferă o mulțime de obstacole pe distanțe de +5, +13, respectiv +20 kilometri, iar participanții, ca să aibă curaj la start, nu trebuie să beneficieze de capacități supraumane, doar de spirit de aventură și să fie deschiși în faţa încercărilor. Şi micii spartani, însoțiți de părinții lor, au parte de trasee special amenajate.

O caracteristică aparte a competiției Spartan Race este faptul că traseul și probele nu sunt dezvăluite dinainte, participanții cunosc doar lungimea aproximativă a cursei și numărul aproximativ al obstacolelor – de aici provine și bine-cunoscutul slogan al competiției: vei ști la linia de sosire!

Cursa de obstacole pe teren accidentat  oferă o serie de obstacole de diferite tipuri, cum ar fi târâre sub sârmă ghimpată, cățărare pe frânghie, cărare de bușteni sau efectuarea unor exerciții în apă și noroi. Obstacolele sunt diverse, ca și participanții: putem afirma că fiecare găsește o cursă potrivită și o poate duce la bun sfârșit, fiind capabil să-și depășească propriile limite.

Primul eveniment Spartan din România este organizat în colaborare cu Asociaţia de Turism Poiana Braşov, cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov şi Serviciul Public Local Salvamont Poiana Braşov.

Articolul precedentVernisajul expoziției anuale de arte vizuale ”Provinciart”, la Carei
Articolul următorCel mai important festival al codrenilor, „Festivalul Folclorului Codrenesc de la Oţeloaia”, la o nouă ediție