Serviciul Public Judetean Salvamont Satu Mare informează turiștii și montaniarzii în legătură cu starea traseelor turistice și a potecilor de munte.

Datorită cantițăților mari de zăpadă căzute în sezonul de iarnă, pădurile situate la altitudini începând de la 1000 m au avut de suferit, foarte mulți arbori fiind doborâți la pământ, făcând impracticabile parcurgerea în siguranță a traseelor turistice.
Principalul pericol constă în prezența trunchiurilor și a crengilor groase rupte dar rămase suspendate și care în cădere pot provoca accidente.
Recomandarea SPJ Salvamont este de a evita traseele montane care traversează pădurile la înălțimi începând de la 1000 m, cel puțin pentru perioada imediat următoare și precauție maximă dacă totuși trebuie traversate aceste zone.
Salvamontiștii sătmăreni împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Negrești Oaș și membrii clubului Off-road Negrești au început curățarea și redarea în circuitul turistic al traseului de acces către Vf. Pietroasa prin Poiana Brazilor-Izvor Țiganu.

Articolul precedentGest. Alimente pentru 500 de sărmani oferite de Serviciul de Ajutor Maltez
Articolul următorAglomeraţie la vămile Petea și Urziceni. Românii se reîntorc la muncă în străinătate