Vietnamez oprit la frontiera cu Ungaria

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat un cetăţean vietnamez care intenționa să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

În data de 2 decembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale. Astfel, în jurul orei 09.00, aceştia au depistat pe raza localității Peleș, jud. Satu Mare, la aproximativ 25 metri de linia de frontieră, o persoană de origine asiatică ce se îndrepta spre frontiera cu Ungaria. Persoana, care nu-și justifica prezența în zona de frontieră, a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.
Din primele verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre cetățeanul vietnamez Thai P., în vârstă de 21 de ani. Tânărul a intrat legal în țara noastră și are viză de muncă. Însă în urmă cu trei zile a mai încercat să iasă din țară pe la un alt punct de trecere a frontierei româno-ungare, însă nu i s-a permis ieșirea întrucât nu posedă viză Schengen.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la final vor fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentShopping City Satu Mare își deschide porțile în 5 decembrie
Articolul următorPolițistul sătmărean Sorin Lăpuște, premiat pentru fapte de eroism. A salvat viața unui bărbat