Victimele Revoluției Române, comemorate la Satu Mare. Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, prezent la eveniment

Ca în fiecare an, reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene au organizat azi, 22 decembrie, manifestări de comemorare a eroilor sătmăreni care au făcut jertfa supremă în zilele Revoluţiei din 1989. La eveniment a fost prezent ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș.

Evenimentele dedicate ”Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății” au început cu slujbe de pomenire și depuneri de coroane la mormintele eroilor din municipiul Satu Mare, la Cimitirele Eroilor, Rodnei și Amațiului.
În Piața 25 Octombrie din municipiul Satu Mare au avut loc principalele manifestări dedicate ”Zilei Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989”. Cei şapte sătmăreni care şi-au pierdut viaţa în timpul Revoluției sunt: Ioan Marinel Ciul, Grigore Zimbru, Raluca Sălăjan, Szabo Antal, Sofalvi Gyorgy, Kiraly Mihali şi Csaba Gergely.
După o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi condus de protopopul ortodox Ioan Socolan, au urmat depuneri de coroane, iar ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Articolul precedentCursa lui Moș Crăciun a pornit azi spre zeci de familii nevoiașe din județul Satu Mare
Articolul următorUn italian, traficant de migranți indieni, prins la Satu Mare