Vicecampionul olimpic Ioan Șnep, cetățean de onoare al Negreștiului. Ministrul Ioana Bran: ”Îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru sportul românesc”

Sala de evenimente Dallas din Negrești-Oaș a fost neîncăpătoare sâmbătă seara pentru negreștenii, oșenii și sătmărenii veniți să o asculte live pe una dintre cele mai apreciate interprete de jazz simfonic din lume, Elena Mîndru, acompaniată de Orchestra Română de Tineret.
Publicul s-a bucurat de un spațiu cultural deosebit, audiind un concert unic şi extraordinar, în care muzica jazz a fost îmbinată cu muzica clasică, cu influenţe folclorice româneşti. Prestația artistei și a orchestrei i-a făcut pe spectatori să aplaude în picioare și să ceară bis-uri după bis-uri. Concertul s-a încheiat cu momentele magice oferite de negreșteanul Dan Variu, la fluier, cel căruia i se datorează cuprinderea orașului Negrești-Oaș în turneul Symphonic Jazz in Transylvania.
Cu acest prilej a avut loc și decernarea titlului cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș negreșteanului Ioan Șnep, canotor, vicecampion la Olimpiada de la Seul, Coreea (1988), în semn de apreciere pentru vasta activitate sportivă şi rezultatele valoroase prin care a făcut cunoscut numele României și meleagurile Ţării Oaşului.
Ioan Șnep a obținut remarcabile rezultate la campionate mondiale și jocuri olimpice, în calitate de sportiv, fiind singurul negreștean cu asemenea performanțe olimpice. În calitate de antrenor, a instruit și instruiește și în prezent generații de sportivi, preocupându-se de pregătirea acestora pentru participarea la Jocurile Olimpice, campionatele mondiale, balcanice sau naţionale. În această ipostază a obținut rezultate notabile, printre cele mai relevante fiind ocuparea locurilor I și II pe podiumul campionatelor mondiale (echipaje feminine, tineret și seniori) din 2005 și 2006.
Titlul i-a fost decernat de primarul Aurelia Fedorca și de ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran.
Primarul Aurelia Fedorca i-a mulțumit lui Ioan Șnep pentru că este un model pentru tineri, pentru că prin muncă și determinare a ajuns la performanțe notabile, ducând numele Negreștiului în toată lumea.
„Îl felicit pe domnul Ioan Șnep pentru această distincție care îi răsplătește întreaga carieră și îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru sportul românesc„ – a declarat și ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran.

Articolul precedentTren de lux pe ruta Timişoara – Satu Mare – Baia Mare
Articolul următorSătmăreanul Valentin Macec, instalat oficial în funcția de consul al Ambasadei României de la Londra