Europarlamentarul PSD Vasile Dîncu a declarat marți că desemnarea lui Crin Antonescu drept candidat al coaliției PSD-PNL-UDMR pentru alegerile prezidențiale a fost făcută prea rapid, fără o analiză amănunțită.

Dîncu a criticat și demisia tardivă a președintelui Klaus Iohannis, pe care o consideră o mișcare neadecvată care nu a făcut decât să accentueze instabilitatea politică a țării.

„Am văzut știri în această dimineață și la Strasbourg, la televiziunile europene. S-a creat și mai tare senzația de haos politic în România, ceea ce nu e adevărat. Haosul e mai degrabă o încercare a celor care vor să răstoarne ordinea din acest moment, ordine care e dată de alegerile parlamentare legitime. Dl Iohannis, printr-o demisie târzie, a reușit mai degrabă să accentueze o senzație de haos sau derivă politică în București”, a spus Dîncu.

Deși există zvonuri despre o posibilă retragere a lui Crin Antonescu din cursă, Vasile Dîncu consideră că acesta trebuie să rămână candidatul coaliției.

„După părerea mea, ar trebui să rămână, pentru că e vorba de o decizie luată de coaliție. Poate trebuia să cercetăm un pic înainte de asta. Dar dacă am luat o hotărâre, cred că trebuie să mergem mai departe, ca dovadă a seriozității”, a explicat europarlamentarul PSD.

El a reamintit că protocolul coaliției prevede ca PSD să desemneze premierul, iar PNL să propună candidatul la președinție, subliniind că liberalii trebuie să fie constanți în decizia lor.

Dîncu a subliniat că, înainte de nominalizarea lui Antonescu, ar fi fost necesare studii de opinie pentru a vedea care sunt șansele reale ale acestuia.

„Crin Antonescu a fost numit așa, peste noapte, înainte de a vedea cum stă în sondaje, dacă are șanse… Încercam să explic o situație”, a afirmat fostul ministru al Apărării.

Chiar și în acest context, Dîncu consideră că Antonescu are șanse să intre în turul doi, având sprijinul a două partide mari și fiind un politician experimentat și bun comunicator. Totuși, el a atras atenția că scena politică este extrem de fragmentată, ceea ce poate influența rezultatul final al alegerilor.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentCUM SE REPLIAZĂ STATUL PARALEL DUPĂ DEMISIA LUI IOHANNIS. ELENA UDREA DĂ CĂRȚILE PE FAȚĂ
Articolul următorGEORGE SIMION, ÎNTÂLNIRE CHEIE CU COMISIA DE LA VENEȚIA: ALEGERILE ANULATE, SUBIECT DE DISCUȚIE