Polițistul zilei este comisar de poliție Pop Călin, ofițer specialist în cadrul Serviciului de Ordine Publică, din cadrul I.P.J. Satu Mare. Acesta și-a riscat propria viaţă pentru a salva o bătrânică. Deşi are cinci stenturi pe inimă, el a sărit să o apere pe bătrână de infractor.

Colegii săi au dorit să îi mulțumească public.

”În cursul serii trecute, în timp ce se deplasa pe stradă, cu soția, în municipiul Satu Mare, polițilstul Călin Pop a auzit strigătul de ajutor al unei femei. 

Deși se afla în covalescență, după o intervenție medicală pe cord, auzind strigătele de ajutor, a trecut imediat la verificarea zonei, observând că o bătrână este agresată de un bărbat care intenționa să-i sustragă bunurile. 

Polițistul, care avea montate nu mai puțin de 5 stenturi, a reușit, după o luptă corp la corp, imobilizarea și reținerea tâlharului până la sosirea unei patrule de ordine publică. 

Tâlharul a fost eliberat în 2017 din penitenciar, unde ispășise o pedepasă pentru omor și fusese eliberat prin recursul compensatoriu. 

Gestul polițistului este cu totul și cu totul special, mai ales că acesta se afla într-o stare fizică precară și, astfel, prin intervenția sa și-a pus propria viață în pericol. Felicitări!” este mesajul colegilor de la  Poliţiştii au umor.