Un porc dintr-o gospodărie din Turţ, diagnosticat cu trichină

Un eveniment neplăcut pentru o familie de localnici din localitatea Turț s-a petrecut în această săptămână când, în urma unor sacrificării normale pentru consum familial, a două suine în greutate totală de 487 kg, unul dintre aceștia a fost diagnosticat cu trichină.
În urma anchetei efectuate, a recoltării de probe de carne, de către inspectori din cadrul D.S.V.S.A Satu Mare, s-a confirmat diagnosticul de Trichineloză în cadrul laboratorului de specialitate din cadrul L.S.V.S.A.
Carnea depistată, în cantitate de 285 kg și în valoare totală de 2.850 lei, a fost pusă sub sechestru / reținere oficială, denaturată, confiscată și dirijată spre incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor în acest scop.
Datorită faptului că suina era identificată prin crotaliere și înscrisă în Baza Națională de Date, proprietarul va fi despăgubit la valoarea de piață a suinei.
Săptămâna trecută, tot în Turț, trei suine în greutate totală de 950 kg au fost diagnosticate cu trichină. Sacrificarea s-a făcut într-o gospodărie, pentru consum familial.

Articolul precedentBaschet | CSM Satu Mare – DVTK Miskolc, vineri, ora 18:00
Articolul următorMai mulți pui de pisică, aruncați la periferia municipiului de un bărbat. Cel care s-a revoltat, la un pas să dea cu fie lovit cu mașina