Un pompier din Satu Mare a salvat viața unui bărbat surdo-mut

Pompierul Moiș Adrian, pompier în cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, a salvat viața unui bărbat.
Aflat în concediu, în timp ce își conducea fetița de la școală, a observat un fum dens care ieșea dintr-un apartament situat la parterul unui bloc de locuințe din cartierul Micro 14 din Satu Mare.
”Protector cu fetița lui, i-a indicat să rămână calmă pe loc, iar el s-a dus urgent să vadă despre ce este vorba. A pătruns pe geamul din bucătărie și a găsit un vas cu ulei care ardea pe aragaz. A oprit rapid alimentarea cu gaz, a îndepărtat vasul, a aerisit și a trecut la cercetarea locuinței, descoperindu-l în încăperea alăturată pe proprietarul apartamentului care dormea.
L-a scos de urgență afară, fără a se putea înțelege cu el, deoarece acesta era surdo-mut (a aflat asta de la vecini, după ce l-a salvat). Tot Adrian a fost cel care a sunat la numărul 112 pentru a solicita în sprijin un echipaj medical. Nu a mai fost nevoie de intervenția pompierilor militari pentru stingere sau descarcerare, deoarece colegul nostru a intervenit la timp pentru a preîntâmpina producerea unui incendiu”, potrivit ISU Someș Satu Mare.

Articolul precedentLuptătorii Serviciilor de Acţiuni Speciale Satu Mare, pregătiți de un instructor al trupelor speciale din Slovacia
Articolul următorSens giratoriu provizoriu în municipiul Satu Mare