Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată în stare de control judiciar a inculpaților Dragoș Crasnai Ciprian Ioan, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și Dragoș Crasnai Monica Gheorghina, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită.
În cauză, s-a reținut că inculpatul Dragoș Crasnai Ciprian Ioan, în calitate de agent de poliție judiciară în cadrul IPJ Satu Mare – S.I.C.E., a pretins și primit în perioada martie 2016 – ianuarie 2019, în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătoarea H.I. suma totală de 100 euro și 3.000 lei, în legătură cu îndeplinirea și neîndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului.
Inculpatul Dragoș Crasnai Ciprian Ioan, în perioada 2017 – 2018 a acceptat să primească în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătoarea V.E., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilită prin fișa postului, bunuri în valoare totală de 360 lei.
De asemenea, s-a reținut că inculpata Dragoș Crasnai Monica Gheorghina, în calitate de inspector în cadrul DSP Satu Mare, în cursul anului 2018, a primit și pretins în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătoarea C.C.M., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, bunuri în valoare totală de 360 lei.
De asemenea, inculpata Dragoș Crasnai Monica Gheorghina, în perioada 2015 – 2019, a pretins în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătoarea Z.E., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului bunuri în valoare totală de 4.000 lei. Inculpata Dragoș Crasnai Monica Gheorghina, în cursul anului 2018 a primit în baza aceleiași rezoluții infracționale de la denunțătoarea S.M.E., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului folosința unui bun și un bun în valoare de 55 LEI.
Inculpata Dragoș Crasnai Monica Gheorghina, în perioada 2011-2018 a acceptat și pretins în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătorul S.R.D., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, bunuri în valoare totală de 6.000 lei.
Inculpata Dragoș Crasnai Monica Gheorghina, în perioada 2013-2019 a primit în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătorul H.R., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, un bun în valoare de 100 lei și suma totală de 1.200 lei.
Aceeași inculpată, în data de 7 noiembrie 2017 a luat de la denunțătoarea J.T.A., în legătură cu deprinderea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, bunuri în valoare de 900 lei.
Aeeași inculpată, în perioada 2015-2018 a pretins în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătorul O.I., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, bunuri În valoare totală de 400 lei.
De asemenea, inculpata Dragoș Crasnai Monica Gheorghina, în data de 3 decembrie 2018 a pretins două bunuri de la denunțătoare K.M., din care a primit doar un bun în valoare de 75 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului.
Aceeași inculpată, în calitate de inspector în cadrul DSP Satu Mare, în cursul lunii decembrie 2018 a pretins de la denunțătoarea G.R.V., bunuri în valoare totală de 1.280 lei.
În data de 24 decembrie 2018, inculpata a acceptat să primească de la denunțătorul B.V. bunuri În valoare totală de 185 lei. Aceeași inculpată a primit în baza aceleiași rezoluții infracționale de la denunțătorul K.C. bunuri în valoare totală de 96 lei.
Totodată, aceeași inculpată, în calitatea de inspector în cadrul DSP Satu Mare, a pretins și primit în cursul lunii decembrie 2018, de la denunțătoarea Ș.T., bunuri în valoare de 36 lei.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, la Tribunalul Satu Mare.
La soluționarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare.
Procurorii precizează faptul că această etapă a procesului penal reprezintă, conform codului de Procedură Penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului în instanță spre judecare, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Articolul precedentPolițist sătmărean trimis în judecată pentru luare de mită
Articolul următorA furat o bicicletă din scara unui bloc din Carei. Tânărul s-a ales cu dosar penal