Un nou început de an școlar fără lapte şi corn pentru elevii sătmăreni

Elevii sătmăreni au început școala fără să primească gustarea zilnică pe care statul ar trebui să le-o acorde gratuit.
Dacă în Cluj, Consiliul Județean a aflat că în data de 10 septembrie elevii încep școala și trebuie să le ofere cornul și laptele, la Satu Mare, începerea anului școlar a prins Consiliul Județean Satu Mare cu temele nefăcute. Și nu e prima dată.
Cu toate că se află în etapa de evaluare a proiectelor, conducerea Consiliului Județean Satu Mare susține că la mijlocul lunii octombrie elevii din școlile sătmărene vor beneficia de corn și lapte. Teoretic. Practic, urmează etapa de derulare, evaluare și termenul de 10 zile pentru eventuale contestații.
Dintre cele șase firme care depus ofertele, doar una este din județul Satu Mare, celelalte fiind din județele Maramureș (două firme), Covasna (două firme) și o firmă din județul Timiș.
Elevii vor primi gustarea promisă de stat, după ce Consiliului Județean Satu Mare va finaliza licitația și va semna contractul de furnizare cu firmele câștigătoare.
Un ”eveniment” asemănător a avut loc în anul școlar 2016/2017. Înloc să primească din prima zi corn și lapte, elevii sătmăreni au primit corn și lapte după patru luni de la începerea școlii, mai exact începând cu data de 9 ianuarie 2017.

Articolul precedentExpoziție de cactuşi, plante ornamentale și demonstraţii practice de plantări
Articolul următorCaptură impresionantă de țigări de contrabandă