Ca urmare a apariţiei a unui nou focar de pestă porcină africană pe teritoriul judeţului Satu Mare, la Santău, prefectul Darius Filip a convocat azi membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Satu Mare.

Prefectul, în calitate de preşedinte al Unităţii Locale de Decizie (ULD) Satu Mare, a supus aprobării membrilor CLCB Decizia nr. 9/2019 prin care s-a adoptat Planul de măsuri pentru controlul bolii în zona afectată. Planul stabileşte zonele de restricţie, protecţie şi supraveghere precum şi măsuri de restricţie pentru mişcarea animalelor în această zonă.

În momentul de faţă localităţile afectate de pesta porcină africană sunt: Porumbeşti, Mesteacăn, Halmeu, Bercu Nou, Tăşnad, Sărăuad şi Santău. Conform Directivei 2002/60/CE a Consiliului Uniunii Europene de stabilire a dispozițiilor specifice de combatere a pestei porcine africane, mişcarea animalelor este interzisă atât în zona de restricţie, cât şi în zona de supraveghere, cu excepţia situaţiilor avizate de autoritatea sanitară veterinară.

Articolul precedentRezultate finale Titularizare | Procentul de promovabilitate a crescut cu aproape 5%, în urma contestațiilor
Articolul următorPrima tabără organizată de Cutezătorii munților pentru copiii asistați social