Conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare anunță că în 20 noiembrie a declarat stins singurul focar de Pestă Porcină Africană, care a afectat o exploatație profesională din localitatea Săcășeni. 

De la începutul anului, în județul Satu Mare au fost stinse 54 focare de boală în 20 localități, în care au murit sau au fost uciși un număr de 438 capete suine domestice.

Dintre cei 155 de mistreți găsiți morți în 17 Fonduri de Vânătoare – un număr de 117 capete au fost pozitivi, iar  din cei 1752  mistreți împușcați în 45 Fonduri de Vânătoare, un număr de 44 de mistreți au fost declarați pozitivi, în urma examenelor de laborator.

”La această oră, în județul Satu Mare există un singur focar Pestă Porcină Africană, la porcul domestic, într-o exploatație non profesională din localitatea Bolda și două cazuri pozitive în mediu silvatic (la un mistreț împușcat în Fondul de Vânătoare 39 Petrești și la un mistreț împușcat în Fondul de Vânătoare 24 Beltiug). Probele recoltate au fost confirmate la IDSA București prin Laboratorul Național de Referință. Au fost luate toate măsurile legale, pentru a preîntâmpina difuzarea bolii în alte exploatații non profesionale din localitățile județului”, este mesajul transmis de conducerea DSVSA Satu Mare.

Articolul precedentMonumentul rezistenței anticomuniste va fi dezvelit în 22 decembrie, la Satu Mare
Articolul următorAcţiune în trafic: opt şoferi lăsaţi fără permis într-o singură zi