Ultimele pregătiri pentru deschiderea pârtiei de schi de la Luna Șes

Azi s-a realizat un nou pas important în dezvoltarea zonei turistice Luna Șes. La Consiliul Județean Satu Mare a fost semnat contractul “Alimentarea cu apă potabilă a zonei Luna Șes și înmagazinarea apei printr-o acumulare permanentă pentru tunurile de zăpadă”.
Părțile semnatare sunt Consiliul Județean Satu Mare, prin președintele CJ Pataki Csaba, Primăria Negrești – Oaș, prin primarul orașului Negrești Oaș Aurelia Fedorca și Ioan Dragoș, reprezentatul executantului.
Prin această nouă investiție în zona turistică Luna Șes, se va asigura necesarul de apă potabilă pentru alimentarea infrastructurilor de cazare (hoteluri, pensiuni) și de alimentație publică din zonă, precum și necesarul de apă tehnologică pentru funcționarea instalației de zăpadă artificială cu care a fost deja dotată pârtia de schi.
Lucrările prevăzute în proiect constă în realizarea captării de suprafață a apei din Pârâul Valea Țiganului, realizarea lacului de acumulare, procurarea si montarea stațiilor de tratare și pompare a apei potabile, alimentarea cu energie electrică a stației de tratare, precum și montarea conductelor de legătură între obiecte și realizarea împrejmuirilor necesare zonelor de protecție.
Durata de execuție a contractului este de 8 luni. În primele 2 luni, SC DINENG DEV SRL, în calitate de asociat al executantului, va realiza serviciile de proiectare, după care, constructorul SC PRESCONSTRUCT OAȘ SRL – lider al asocierii, va avea un termen de 6 luni pentru execuția lucrărilor.
Valoarea contractului este de 2.600.918,68 de lei. Cheltuielile eligibile ale proiectului sunt finanțate prin Programul National de Dezvoltare Locală II, iar cele neeligibile sunt suportate din bugetul general consolidat al Judeţului Satu Mare și bugetul de venituri şi cheltuieli al Oraşului Negreşti-Oaş.

Articolul precedentOpt autospeciale noi în dotarea poliţiştilor sătmăreni
Articolul următorLucrările la Podul Decebal încep miercuri. Fiecare zi de întârziere, penalizată drastic