Medicii veterinari au confiscat aproape 100 de kilograme de carne în urma controalelor efectuate în zonele de agrement. Verificările vor continua, avertizează autoritățile.

Aproape 100 de kilograme de carne au fost confiscate și dirijate spre incinerare, în urma controalelor pe care inspectorii sanitar-veterinari le-au făcut la unitățile din zonele de agrement.

“Și în această săptămână, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, continuă acțiunea de verificare a unităților de alimentație publică, din zonele de agrement din județ. În urma acestor controale a fost supusă măsurilor de sechestru/reținere oficială și confiscată cantitatea de 97,7 kg carne și preparate din carne, în valoare de 3.132,8 lei, care a fost dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor,” se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Satu Mare.

Restaurant din Livada amendat.

“Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 4 sancțiuni contravenționale dintre care o amendă contravențională în valoare totală de 1.200 lei la un restaurant din Livada – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare și depozitare a produselor alimentare și 3 avertismente la trei producători particulari din piețele agroalimentare din localitățile Livada, Satu Mare și Lazuri, pentru comercializare directă către consumatorul final, a legumelor, fructelor și a altor produse, fără respectarea condițiilor de igienă,” potrivit DSVSA Satu Mare.

Articolul precedentPrefectul a cerut o evidență a cabinetelor medicale din școlile sătmărene
Articolul următorVrei să devii voluntar la ISU Satu Mare? Iată ce trebuie să faci