Trupa Harag György, premiată la București

Duminică au fost desemnați premianții festivalului internațional Festin pe Bulevard, desfășurat în perioada 12-21 octombrie la București.
După o pauză de cincisprezece ani, Trupa Harag György a avut onoarea de evolua din nou în capitală, de data aceasta onorând invitația Teatrului Nottara.
În cadrul festivalului organizat de teatrul bucureștean, trupa sătmăreană a evoluat pe data de 18 octombrie cu spectacolul Comedia erorilor, în regia lui Bocsárdi László, regizor laureat al premiilor UNITER și Jászai.
În ultima zi a festivalului a avut loc ceremonialul de premiere a celor mai bune spectacole participante la eveniment, Comedia erorilor fiind distinsă cu premiul acordat de către juriul alcătuit din publicul fidel al Teatrului Nottara. Membrii juriului au fost selectați din rândul acelor spectatori care s-au înscris în competiția pentru a deveni membrii ai acestui juriu special prin prezentarea unor critici, eseuri sau rapoarte redactate despre spectacolele teatrului bucureștean.
„Este o mare bucurie pentru noi, ca după o pauză destul de lungă, mai exact după mai bine de un deceniu și jumătate, am primit această invitație în capitală, care este, de fapt, fructul microstagiunii gândite și materializate împreună cu directorul artistic al secției române, Ovidiu Caița. Din nefericire, în ultimii ani, pentru profesia română, Teatrul de Nord se implementase ca o instituție cu o singură secție de limba română și invers, profesia din Ungaria cunoscuse în trecut doar activitatea Trupei Harag György. În urma microstagiunii organizate, în colaborare, de cele două secții, ambele trupe au avut de câștigat căci secția română a avut prilejul de a se prezenta în periodicele din Ungaria, iar noi am primit această invitație la festivalul bucureștean” – a declarat Bessenyei Gedő István, directorul artistic al trupei.
Spectacolul Comedia erorilor a participat, de-a lungul stagiunilor trecute, la numeroase festivaluri, printre care Colocviul Teatrelor Minoritare din Gheorgheni, Festivalul Shakespeare din Gyula (Ungaria), respectiv Festivalul Varadium, din Oradea. Pe lângă participările de festival, piesa a fost jucată, de asemenea, la Teatrul Național din Budapesta, la Teatrul Thália (Budapesta), respectiv la Întâlnirea Teatrelor de peste Hotare.

Articolul precedentAscensor pentru pacienți, la Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare
Articolul următorAccident rutier pe DN 19. Trei persoane au ajuns la spital