Salvamontiștii SPJ Salvamont Satu Mare au avut o ultimă tematică la final de an, și anume parcurgerea și evaluarea zonei turistice Certeze-Buiana-Șelătruc-Rotundu, una din cele mai frumoase și încă sălbatice arii naturale din județul Satu Mare. 

Potențialul natural este mare și generos, din păcate prea puțin valorificat, de aceea anul viitor în vară, se va începe amenajarea a două trasee turistice montane, care să pună în valoare frumusețile și ineditul locurilor.

”Configurația montană oferă foarte multe locuri de belvedere, diferențele de nivel se căștigă pe distanțe lungi, fără abrupturi chinuitoare, aspecte care recomandă zona pentru drumeții de neuitat tuturor categoriilor de montaniarzi, indiferent de vărstă sau de pregătirea fizică. Drumetia pe Vf. Buiana nu necesită echipament special iar orientarea în teren chiar și în lipsa marcajelor este destul de facilă. În schimb, o tură pe Vf. Rotundu implică un echipament adecvat de munte, hartă sau GPS, din păcate aici neexistând marcaje turistice”, spun reprezentanții SJS.

Articolul precedentPeste 120 de misiuni şi situații de urgență gestionate de pompieri în minivacanţa de Crăciun
Articolul următorPeste 3.600 de petarde confiscate de polițiști