Tarom păstrează cele opt zboruri aeriene Satu Mare – București, anunță deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lóránd.

La sfârșitul lunii octombrie, deputatul Magyar Lóránd a adresat o întrebare scrisă ministrului Transporturilor, după ce, în presă au apărut știri conform cărora, în urma reorganizărilor Tarom, s-ar reduce, sau chiar s-ar desființa cursele aeriene Satu Mare – București.

Zborul Satu Mare – București este unul foarte popular, atestat și de statistici: în prima jumătate a anului 2019, zborurile au însumat un total de 14.700 de pasageri, ocupând cea de-a șasea poziție în clasamentul celor mai populare curse aeriene.

Deputatul sătmărean a primit, zilele trecute, un răspuns liniștitor la această întrebare. Răspunsul oficial din partea Ministerului prevede faptul că pe perioada iernii, respectiv 26 octombrie-28 martie, nu se va produce nicio modificare în cursele aeriene. Așadar se vor păstra toate cele opt zboruri Satu Mare – București. Mai mult, este prevăzută înlocuirea avioanelor de tip ATR cu modele confortabile pentru un număr mai mare de pasageri.

”Pentru sătmăreni aceasta este cea mai rapidă oportunitate de a ajunge în capitală. Ținând seama că în țară există foarte puține autostrăzi și nici căile ferate române nu prezintă o alterativă rapidă și de calitate, mulți cetățeni optează pentru zbor, fapt pentru care reducerea curselor aeriene ar provoca mare bătaie de cap celor care, chiar și doar ocazional, utilizează aceste servicii”, a declarat  Magyar Lóránd.

Articolul precedentSătmărean prins gonind cu 130 km/h pe o stradă din Oradea
Articolul următorBaschet | CSM Satu Mare, prima înfrângere din acest sezon