Moartea unei tinere britanice în Noua Zeelandă a șocat presa internațională. Trupul fetei a fost găsit într-o valiză, la periferia orașului Auckland, la o săptămână după ce fusese dată dispărută.

Grace Millane, în vârstă de 22 de ani, a fost dată dispărută în decembrie anul trecut, după ce a fost la întâlnire cu un bărbat de pe aplicația de dating Tinder. La o săptămână, corpul ei a fost găsit fără suflare, potrivit BBC.

Fata a călătorit singură în mai multe țări și intenționa să rămână două săptămâni în Noua Zeelandă, după ce a stat 6 săptămâni în Africa de Sud.

Procurorii îl acuză pe bărbatul, în vârstă de 27 de ani, care ar fi fost ultima persoană ce a văzut-o în viață, că ar fi strâns-o de gât pe fată până aceasta a murit.

Avocații apărării spun că moartea a fost accidentală, în timpul unui act sexual consensual, justificând că „actul sexual menit să provoace plăcere a mers prost”.

La procesul de pe 4 noiembrie, la care a asistat și familia fetei, s-au prezentat detalii agonizante despre modul în care tânăra ar fi murit.

Procurorul Robin McCoubrey a declarat că cei doi s-au cunoscut pe aplicația Tinder și au ieșit în câteva baruri înainte să meargă la tânăr acasă. Cei doi fuseseră văzuți pe înregistrări de la camerele video ale localurilor în timp ce se sărutau. „Amândouă părțile probabil anticipau activitatea sexuală”, a adăugat acesta.

Acuzatul de crimă și-a schimbat de mai multe ori povestea, de-a lungul anchetei. El a spus inițial că fiecare a mers acasă, după ce au fost în baruri. Apoi a spus că de fapt au întreținut activități sexuale dure, ce includeau lovirea.

Suspectul și-a schimbat apoi iar povestea și a declarat că a adormit în duș, iar când a revenit din baie, a găsit-o pe fată fără suflare.

Procurorul spune că după ce ar fi ucis-o pe fată, bărbatul nu a fost deloc afectat de asta, astfel încât el a intrat pe internet și a vizualizat materiale pornografice. Apoi, el i-ar fi făcut poze intime cadavrului tinerei, după care a revenit la internet.

Ziua următoare, bărbatul a mers la o altă întâlnire cu o fată de pe aplicația Tinder, în timp ce corpul fetei încă se afla în apartamentul suspectului.

Cazul a fost mediatizat și a emoționat Noua Zeelandă, unde premierul Jacinda Ardern a cerut scuze familiei fetei.

Articolul precedentUn român din Marea Britanie arată că autocolantul „votat” se poate dezlipi. Mituleţu (AEP): Cine îl mută o face pe propria răspundere
Articolul următorAccident în județ. O femeie a ajuns la spital