Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului trecut, 69.130 de vehicule, la nivelul întregii țări.

În urma controalelor inspectorii RAR au constatat că 31.607 (45,72%) dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme .
Cele mai multe neconformități au fost constatate la:
• instalația electrică de iluminare-semnalizare (27%)
• punți, jante, anvelope și suspensie (12%)
• șasiu, cadru și elemente atașate șasiului (10%)
Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni mai grave la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi, jante, anvelope şi mecanismul de suspensie. Astfel, în cazul a 3.616 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.
În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2019 au fost aplicate 22.447 de sancțiuni, au fost retrase 17.938 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 413 vehicule și 113 ITP-uri au fost anulate.

În județul Satu Mare au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 2881 vehicule. Dintre acestea 55% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 117 prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite în 12% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,14% aveau probleme legate de identificare și 1,7% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră în acest județ au fost aplicate 912 de amenzi contravenționale, au fost retrase 476 de certificate de înmatriculare și au fost suspendate 9 permise de conducere.
În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Articolul precedentSilviu Lung, propus pentru titlul de cetățean de onoare al municipiului Carei
Articolul următorȘapte persoane carantinate în Satu Mare, după ce au venit din “zona roşie”