Poliția Română și Lidl continuă educația rutieră prin campania națională „Verde la educație pentru circulație”, un proiect adresat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, pentru al șaptelea an consecutiv.

Astfel că și în județul Satu Mare, în trei locații, Satu Mare, Carei și Tășnad, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare a organizat împreună cu LIDL evenimentul „Verde la educație pentru circulație”.

Noutatea de anul acesta, a constat în jocul „Surprize sau amenzi?”, care a avut ca scop ajutarea celor mici în asimilarea, prin joc și premii, regulile de circulație explicate de polițiștii rutieri și de prevenire sătmăreni, oferindu-le tuturor șansa de a deveni pietoni responsabili.

Fiecare copil care a participat la activitățile de astăzi a avut șansa să învețe cum să fie un pieton responsabil direct de la polițiștii sătmăreni. Devenit deja tradiție, evenimentul național de educație rutieră „Verde la educație pentru circulație”, inițiat de Lidl și Poliția Română, are ca scop conștientizarea în rândul celor mici, dar și al părinților, importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

Proiectul și-a propus, totodată, formarea unui comportament responsabil în trafic al copiilor, pentru ca, pe termen lung, numărul de accidente în care sunt implicați, cu vină, cei mici, să se reducă. Astfel, an de an, copiii învață de la polițiști regulile de circulație necesare pentru a fi în siguranță ca pietoni în trafic.

Lecția interactivă care a avut loc în parcările magazinelor Lidl, a constat în două sesiuni: prima parte a fost informativă, iar cea de-a doua practică, pentru ca cei mici să aplice noțiunile învățate.

Așadar, în cadrul sesiunii informative, cei mici au aflat de la polițiști toate informațiile despre cele mai importante reguli de circulație pentru ei, și totodată cât de important este să fie atenți la trafic.

Cea de-a doua parte, dedicată educației prin joc, a venit anul acesta cu o nouă componentă practică: jocul Surprize sau amenzi?. Astfel, după ce polițistul le-a explicat copiilor și părinților regulile de circulație, le-au adresat acestora întrebări.

Polițistul a apreciat răspunsurile printr-o pancartă cu „Surpriză” pentru cei care oferă informațiile corecte și cu „Amendă” pentru cei care trebuie să mai recapituleze regulile, încurajându-i pe cei mici să revină cu răspunsul bun. La finalul lecției, toți copiii au primit premii și au fost declarați „absolvenți” ai cursului.

Articolul precedentLabirintul reciclării. Elevii sătmăreni au colectat peste 80.000 de PET-uri
Articolul următorCaravana cu studenți și rezidenți, la Homoroade