Poliția Locală Satu Mare a aplicat numai în luna martie peste 200 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/ 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Astfel, s-au aplicat în total 215 sancţiuni contravenţionale din care 11 cu avertisment şi 204 cu amendă în valoare totală de 58.490 lei.

Cele mai frecvente fapte pentru care se aplică sancțiuni sunt: săvârşirea în public de acte sau gesturi obscene, apelarea în mod repetat la mila publicului, atragerea de persoane în vederea practicării de raporturi sexuale spre a obţine foloase materiale, scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice, comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în locurile publice, provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, tulburarea liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote ori prin strigăte, distrugerea bunurilor publice.

În ciuda tuturor eforturilor, cei care nu înțeleg să respecte legea și bunul public continuă să urâțească spațiul public al orașului, dând dovadă de lipsă de respect față de oraș și față de sătmăreni.

Identificarea acestor persoane este unul dintre principalele obiective ale agenților Poliției Locale aflați în patrulare, iar cetățenii care observă astfel de fapte sunt rugați să apeleze dispeceratul Poliției Locale 0361.919.

Articolul precedentTânăr din Zalău prins în Satu Mare cu substanţe etnobotanice
Articolul următorHaine contrafăcute, în valoare de 900 de lei, confiscate de poliţişti