Suspiciune de pestă porcină africană într-o exploatație non profesională din localitatea Bolda, potrivit inspectorilor Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.

Au fost recoltate și expediate probe la IDSA București, pentru infirmare sau confirmare de focar. De asemenea, au fost luate toate măsurile legale, pentru a preîntâmpina difuzarea bolii, în alte gosdpodării din localitate.

De la începutul anului în județul Satu Mare au fost stinse 33 focare de boală în 14 localități, în care au murit sau au fost uciși un număr de 247 capete suine. Mai rămân active, focarele de Pestă Porcină Africană, în localitățile Bercu Nou, Porumbești, Mesteacăn, Halmeu, Cidreag, și Valea Seacă.

”Dintre cei 153 de mistreți găsiți morți în 16 Fonduri de Vânătoare – un număr de 116 capete au fost pozitivi, iar din cei 1567 mistreți împușcați în 45 Fonduri de Vânătoare, un număr de 41 de mistreți au fost declarați pozitivi, în urma examenelor de laborator”, potrivit DSVSA Satu Mare.

Articolul precedentElevi sătmăreni, în vizită la Jandarmeria Satu Mare
Articolul următorO pizzerie, un bar și un fast food din județul Satu Mare, amendate de inspectorii DSVSA Satu Mare