Street Music Festival | Satu Mare, capitala distracției stradale din regiune

În acest weekend, Satu Mare devine capitala distracției stradale din regiune! Sătmărenii vor avea parte de noi experiențe cu muzicieni, acrobați, jongleri, Street food și alte senzații, la Street Music Festival.
De vineri, 13 iulie, până duminică seara, sătmărenii și turiștii vor avea parte de o nouă ediție a Festivalului Muzicii de Stradă. Evenimentul de nivel internațional va găzdui în 3 zile, pe 5 scene, 25 de artiști și peste 100 de performanțe artistice. De asemenea, pe lângă Street Music, în weekend vor avea loc: Street Art și Street Food.
”În acest an ne mândrim ca am avut peste 40 de aplicanți din afara țării. Ospitalitatea sătmărenilor și a organizatorilor dă roade, din ce în ce mai mulți artiști și turiști sosesc la eveniment! Dacă în 2017 am avut doar câțiva jongleri și artiști stradali, în acest an avem un număr record de 10 artiști renumiți care vor sosi la Satu Mare, din 7 țări!”, a spus Gergo Butka, organizatorul evenimentului.
Muzica stradală se va auzi de pe 5 scene: pe platoul de evenimente Corneliu Coposu, în Piața Libertății, pe pasajul Corneliu Coposu. Locul de întâlnire al artiștilor va fi în RedHat Yard. În premieră, organizatorii vor amenaja o scenă plutitoare pe râul Someș.
”Anul trecut am adus în premieră o scenă pe malul Someșului, iar în acest an scena Ecomatrix va fi amplasată pe Someș! În colaborare cu Asociația Multisalva, construim o scenă vizavi de Palatul Administrativ, iar de pe malul Someșului vizitatorii vor putea urca pe scena plutitoare. Astfel, vom valorifica malul și albia râului Someș. În timpul zilei vă veți putea plimba cu caiacul, iar seara veți putea savura muzica, în cea mai exclusivistă locație”, a mai spus Butka.
Printre artiști se numără muzicieni, jongleri și magicieni, trupe din România și bineînțeles, tinerii talentați din Satu Mare. Ca în fiecare an, se va derula un concurs internațional printre artiștii prezenți.
Premiul total al concursului este de 4.000 de euro. În juriu îl vom întâlni pe unul dintre cei mai renumiți artiști stradali ai României, câștigătorul ediției 2017, Cezar Habeanu, iar sătmărenii vor putea vota artiștii preferați prin mediul online.
Un element specific al festivalului este pictura cu lumini, adusă în premieră la Satu Mare în 2017, de organizatori.

Articolul precedentPresupusul autor al triplei crime de la Apa va fi adus din nou în fața instanței de judecată la mijlocul lunii august
Articolul următorDoi veterani de război din Carei, premiați