Strângere de tablouri pentru spitalul din Negreşti-Oaş, în cadrul Campaniei #SpitaleColor

Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș a fost ales să facă parte din Campania #SpitaleColor.
În cadrul campaniei va avea loc o strângere de tablouri ce vor fi donate spitalului Orășenesc Negrești-Oaș, spital care a fost ales să facă parte din această campanie care se derulează la nivel național și prin intermediul căreia mai multe spitale de stat din România vor putea avea o altă înfățișare, grație unor tablouri pictate de artiști profesioniști și persoane care pictează din pasiune.
Campania a fost inițiată de o tânără din București, Denisa Radu.
Managerul Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș, Diana Mitruț, a declarat că va încerca să coopteze în acest proiect pictorii din oraș, pentru a dona tablouri.
”Am aflat din mediul online despre minunată inițiativă a doamnei Denisa Radu, drept urmare m-am înscris în grupul Spitale Color de pe Facebook, cu intenția de a înscrie și spitalul nostru în această campanie. Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș, fiind instituție subordonată Consiliului Județean Satu Mare, am comunicat conducerii Consiliului Județean Satu Mare, intenția noastră de a înscrie spitalul în Campania Spitale Color, aceasta fiind încântată de inițiativă, exprimându-și acordul și sprijinul total, precum și sprijinul de a coopta în proiectul #SpitaleColor și pictorii din județ. Vom discuta în acest sens cu Asociația Artiștilor Plastici din județ. Personal, consider că astfel de inițiative, încălzesc sufletul celor implicați, a celor care dăruiesc cât și a celor care primesc. Destinatarul final al acestei inițiative este pacientul, care aflat într-un spital, de multe ori nu are o stare de dispoziție prea bună, dar o pată de culoare, un tablou poate schimbă această dispoziție, contribuind și la un ambient plăcut. Felicitări tuturor celor implicați în acest proiect și mulțumim cu recunoștință pentru timpul, munca și dăruirea cu care participați în acest proiect de suflet”, a declarat managerul Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș.
Șapte spitale de stat sunt deja parte a campaniei #SpitaleColor, iar primele două spitale în care proiectul va fi implementat, în luna martie, sunt din Aiud și Cluj.
Artiștii sătmăreni sunt invitați să se alăture acestei campanii, făcând astfel un gest frumos pentru cei aflați în suferință.

Articolul precedentProtest la Satu Mare împotriva OUG pe Legile Justiției. Peste 100 de oameni au ieșit în stradă
Articolul următorUn tânăr băut și fără permis a accidentat grav un pieton și a fugit