Stejarul vechi de 250 de ani din Grădina Romei tăiat fără milă săptămâna trecută, în Joia Mare, va deveni mobilier stradal.

Administratorul municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, a declarat pentru Realitatea de Satu Mare, că bucățile de lemn de stejar au fost depozitate în curtea Florisal și urmează să se stabilească ce anume se va face cu el, cel mai probabil, a spus acesta, lemnul va ajunge mobilier stradal.

Reamintim că doborârea stejarului secular din Joia Mare i-a revoltat pe sătmăreni care au cerut explicații conducerii Primăriei.

Azi a venit și răspunsul Primăriei Satu Mare, pe care îl redăm integral:

”În 2017, în urma incidentului petrecut în Grădina Romei, când un copil a fost rănit, s-au reevaluat arborii care prezentau un risc pentru vizitatori. Ținând cont și de evaluările anterior făcute, respectiv a examinărilor 3D cu aparatul FAKOPP, s-a constatat că stejarul din Grădina Romei prezenta un pericol: zona de la bază arborelui era vătămată, prezenta carii, existau multiple crengi uscate, iar creanga principală era afectată.
Precizăm că s-a solicitat un punct de vedere de la Agenția de Protecție a Mediului, iar în urma adresei primite de la această instituție s-a decis tăierea arborelui. Decizia a fost luată în scopul protejării vizitatorilor.

Primăria Municipiului Satu Mare a demonstrat în ultimii ani că a dus o activitate de protejare, extindere și revigorare a zonelor verzi. În acest sens, în toamna anului 2018 și în primăvara acestui an au fost plantați 1471 de arbori”, se arată în comunicatul de presă.

Articolul precedentBilanțul minivacanței de sărbători: zeci de permise suspendate și sute de amenzi
Articolul următorFemeie reținută, după ce a furat un telefon mobil dintr-un cabinet medical