Seism 2018 | Cutremur major în București. Pompierii sătmăreni, în alertă

Pompierii sătmăreni participă la exercițiul național intitulat “Seism 2018”. Potrivit scenariului, un cutremur major s-a produs în Capitală, iar Inspectoratele din țară au fost alertate pentru a participa la răspunsul post-seism.
Un exerciţiu naţional intitulat “Seism 2018” a început, sâmbătă, la ora 9.00, scenariul acestuia presupunând că s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Exerciţiul vizează punerea în aplicare a Concepţiei naţionale de răspuns post-seism.

Potrivit MAI, începând cu ora 9:00 s-a declanşat exerciţiul naţional “Seism 2018” care constă în punerea în aplicarea a Concepţiei naţionale de răspuns post-seism.
Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.
Au fost alertate toate unităţile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din ţară se deplasează spre Capitală. La Ciolpani a fost activat Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, arată MAI.

Purtătorul de cuvânt al ISU Someș Satu Mare, Adriana Pop, a declarat că din Satu Mare participă mai multe forțe: 100 de pompieri, un echipaj de căutare canină, 5 ambulanțe SMURD, o autospecială de descarcerare grea, două autospeciale de primă intervenție și comandă, două camioane de intervenție, un camion și un container multirisc, două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un microbuz și un autobuz pentru transport cadre.

#Seism2018 | 15 autoutilitare, un câine specializat în acțiuni de căutare-salvare și 100 de pompieri sătmăreni au plecat spre București

Publicată de Realitatea De Satu Mare pe Sâmbătă, 13 Octombrie 2018

Articolul precedentDoi bărbați condamnați la închisoare, prinși și încarcerați în Penitenciar
Articolul următorVrei o carieră în Poliție? Recrutări la Satu Mare