Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a convocat azi, 14 martie 2019, prima ședință a Comisiei tehnice județene pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, la care au participat și membrii Grupului tehnic de lucru.

Din comisie fac parte conducătorii instituțiilor care asigură buna desfășurare a procesului electoral din punct de vedere al respectării ordinii și liniștii publice, a administrării bazelor de date și a logisticii.

Ședința va fi reluată după finalizarea listei secțiilor de votare, având în vedere că în acest moment se soluționează de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) solicitările unor unități administrativ-teritoriale de a schimba locațiile sediilor unor secții de votare (Tarna Mare, Păulești) respectiv de a înființa noi secții de votare (Lazuri, Odoreu, Viile Satu Mare) urmare a creșterii numărului de locuitori arondați.

Conform celor transmise de reprezentantul AEP în comisie, personalul birourilor electorale ale secțiilor de votare poate fi asigurat fără probleme, numărul experților electorali înregistrați în baza de date depășind 1000 de persoane, față de un necesar de aproximativ 670 persoane. Alegerile pentru desemnarea membrilor din România în Parlamentul European vor avea loc duminică, 26 mai 2019.

Articolul precedentO săptămână de controale ale polițiștilor rutieri în județul Satu Mare
Articolul următorPrimele autobuze noi au ajuns în curtea Transurban