Se cere permanentizarea punctului de trecere a frontierei la Peleș

Senatorul UDMR Turos Lóránd prin interpelație adresată către prim ministrului Viorică Dăncilă cere permanentizarea punctului de trecere a frontierei la Peleș.
Înaintea instalării actualului guvern, la solicitarea senatorului, prim ministru Viorica Dăncilă a promis că va face demersurile necesare pentru permanentizarea punctului de trecere a frontierei la Peleș, care din păcate nu s-a efectuat până la momentul actual.
”Trecerea frontierei spre spațiul Schengen din județul Satu Mare este un adevărat coșmar. Situația ceea mai gravă este la punctul de trecere Petea, unde timpul de aşteptare este ceea mai mare, dintre punctele de trecere spre Ungaria. Pe lângă faptul că aglomerația crează neplăceri celor care călătoresc ocazional, totodată este un adevărat coșmar pentru cei care fac naveta din localitățile de peste graniță, aflate in apropierea municipiului Satu Mare. Este vorba de sute de familii, cetăţeni români, care au locul de muncă în România și a căror copii sunt școlarizați in România”, se arată în interpelație.
”Aglomeraţia creată este insuportabilă pentru locutorii din Petea, comuna Dorolț, circulația locală se derulează extrem de greu, fiind aproape imposibilă. Rezolvarea acestei situații ar putea fi permanentizarea punctului de trecere provizoriu Peleș, comuna Lazuri, care în momentul de față este deschis doar 8 ore pe săptămână. Permanentizarea acestui punct de trecere a frontierei ar decongestiona traficul transfrontalier din Petea”, a mai adăugat senatorul UDMR.
”Vă rog respectuos și totodată cât se poate de ferm, să vă țineți de promisiunea făcută și să faceți tot posibilul pentru a permanentiza acest punct de trecere a frontierei, care ar fi în beneficiul tuturor sătmărenilor și a celor care tranzitează această frontieră”, a încheiat interpelarea senatorul Turos Lóránd.

Articolul precedentDosar penal pentru o sătmăreancă prinsă cu țigări de contrabandă
Articolul următorRomânia U21 | Sătmăreanul Adrian Rus, titular în victoria cu Bosnia-Herțegovina