Conform calendarului Olimpiadelor naţionale şcolare – 2019, în perioada 28 februarie – 3 martie 2019, în Satu Mare se desfășoară Olimpiada Națională de Matematică pentru Școlile/Secțiile cu Predare în Limba Maghiară, clasele V–XII.

Olimpiada este organizată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Direcția Minorități din cadrul Ministerului Educației Naționale în colaborare cu Facultatea de Matematică și Informatică linia maghiară a Universității „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca și este găzduită de Colegiul Național „Kölcsey Ferenc” Satu Mare.

Deschiderea festivă a competiției are loc azi, 28 februarie, începând cu ora 18,00, la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare. Proba de concurs pentru clasele V-XII este vineri, 1 martie, între orele 9.00-13.00. Sâmbătă, 2 martie, între orele 9.00-13.00, este proba de baraj pentru clasele IX-XII.

Dincolo de probele propriu-zise ale olimpiadei, organizatorii acesteia oferă elevilor participanți și profesorilor lor însoțitori momente de relaxare, în speranța că acestea îi vor destinde și-i vor bucura pe musafirii matematicieni (turul orașului Satu Mare, concerte, workshop-uri, excursie, spectacole de teatru, seară de dans popular, club de filme).

Duminică, 3 martie, de la ora 9.30, la Teatrul de Nord Satu Mare, este programată Festivitatea de premiere.

Articolul precedentMirela Retegan și Gașca Zurli donează 5.000 de euro pentru familia cu șapte copii din Tătărăști
Articolul următorAlertă ANM: Cod galben de vreme severă imediată în județul Satu Mare