Sătmărenii vor sărbători duminică Ziua Imnului Național

Pe platoul din Piața 25 Octombrie din municipiul Satu Mare va avea loc duminică, 29 iulie, începând cu ora 13,00, un moment solemn cu ocazia Zilei Imnului Național.
Programul cuprinde și un moment artistic prezentat de Ansamblurile Codrulețul şi Flori de Codru din Tășnad, precum și interpretarea Imnului Național al României de către militarii detașamentului de onoare, corurile bisericești și întreaga asistență prezentă la eveniment.
La Carei, manifestările dedicate Zilei Imnului Național vor avea loc pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din municipiu, începând cu ora 12.15. În cadrul evenimentului vor avea loc evocarea istoricului Imnului Național, Te Deum și intonarea imnului de către cei prezenți.
Ziua de 29 iulie a fost desemnată, în 1998, Ziua Imnului Național al României – “Deșteaptă-te, române !”, simbol al unității Revoluției Române de la 1848, care a dat curaj în momente cruciale, cum ar fi Războiul de independență sau Primul și Al Doilea Război Mondial.
Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, “Deșteaptă-te, române!” a fost ales, imediat după Revoluția din Decembrie 1989, imnul național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991.

Articolul precedentCopiii polițiștilor sătmăreni participă la Tabăra Internațională de Circulație din Nyiregyhaza
Articolul următorForțe noi la ISU ”Someș” Satu Mare