Zeci de sătmăreni și-au testat gratuit nivelul glicemiei, de Ziua Mondială a Diabetului Zaharat.

Evenimentul a început în această dimineață, la ora 10,00, și se încheie azi, la ora 17,00. Cei interesați, sunt așteptați la parterul Complexului Comercial Shopping City Satu Mare, de pe strada Careiului nr. 17.

”Ne bucurăm că și în acest an putem să fim alături de sătmăreni, să îi sripijinim în a-și depista un eventual diabet zaharat. Acțiunea noastră e deja de tradiție, avem mai mult de 10 ani de când organizăm această zi Mondială a Diabetului tocmai pentru a depista populația cu risc de diabet sau chiar pacienți noi cu diabet în județul Satu Mare, dat fiind riscul metabolic pe care îl avem noi, datorită alimentației și a profilului nostru, al sătmărenilor (…). Ne bucurăm că sătmărenii sunt receptivi la acțiunile noastre” a declarat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Paula Mare.

Anul trecut, o treime dintre sătmărenii care și-au măsurat glicemia au fost depistați cu risc de diabet. Astfel, 171 de sătmăreni, dintre cei de 515 testați la ediția de anul trecut, au fost depistași cu risc de diabet sau afecțiuni cardiovasculare.

Articolul precedentProtestul codrenilor împotriva Consiliului Județean, blocat!
Articolul următorOrban, la Digi24, despre fake-news-ul cu Iohannis: Stilul de comunicare al PSD, bazat pe manipulări, pe minciuni gogonate