România a participat în weekend cu patru spadasine la Cupa Mondială de spadă – ”Ciutat de Barcelona”, iar două dintre sportivele prezente la turneul din Catalunya au fost sătmărencele Amalia Tătăran și Greta Vereș.

Pe tabloul preliminar a avut succes doar una dintre cele patru tricolore, sătmăreanca Amalia Tătăran. Ea a câștigat întâlnirea cu americanca Victoria Mo (15-4) și i s-a alăturat Anei Maria Popescu pe tabloul principal în urma victoriei obținute cu Beate Christmann (Germania), 12-11.

Alexandra Predescu a învins-o pe suedeza Asa Linde cu 15-13 si a pierdut la un pas de tabloul principal, 9-12 cu rusoaica Tatiana Andriușina.

Sătmăreanca Greta Vereș a trecut de Patrizia Piovesan Silva (Venezuela), cu 15-10, și de britanica Hannah Nesbith (15-7), însă a pierdut în ultimul tur al calificărilor, în fața japonezei Nozomi Sato (7-15).

Bianca Benea a pierdut greu în primul tur, la lituaniana Vikte Azukaite (14-15)

Pe tabloul principal, Ana Maria Popescu a învins-o în primul tur pe elvețianca Pauline Brunner (15-7), dar a cedat cu 9-14 în meciul disputat în turul secund împotriva Katrinei Lehis (Estonia) și s-a clasat pe locul 17 la general.

Amalia Tătăran a trecut de trei tururi pe tabloul principal de la Barcelona. Românca a învins-o cu 15-13 pe Kelley Hurley (SUA) și cu 15-7 pe compatrioata acesteia, Isis Washington, pentru a pierde în optimi meciul cu fosta campioană mondială de la Wuxi 2018, italianca Mara Navarria (5-15). În clasamentul final Amalia Tătăran a terminat pe locul 15.

Articolul precedentVasluian lăsat fără remorcă în Vama Petea
Articolul următorTânărul de 20 de ani care a intrat cu maşina în benzinărie a condus fără permis, după ce băuse opt beri şi două pahare de pălincă