Mai mulți săteni din Solduba, județul Satu Mare, vor protesta săptămâna viitoare  în fața Inspectatului de Poliție și a Prefecturii pentru a cere protecție. Sătenii au devenit victimele a trei indivizi care le sparg locuințele pe bandă rulantă, iar autoritățile stau cu mâinile în sân.

Redăm mesajul sătenilor:

  • ”În urma celor întâmplate în ultima perioadă la Solduba, mă refer la spargerile de locuințe, am hotărât cu câțiva consăteni să ne strângem în data de 15.10.2019, ora 9.30, să mergem în audiență la șeful politiei Satu Mare. Și la prefect, pentru a semnala și a le aduce la cunoștință ce se întâmplă acolo.
  • Nu se mai poate ca 3 indivizi să terorize o comunitate și nici o instituție abilitată să nu ia nici o măsură. În decurs de 10 zile au avut loc 9 spargeri de locuințe și asta se întâmplă de câțiva ani.
  • Oameni trăiesc cu frica în casele lor, văduvele se mută una la alta de frica hoților. Toți cei interesați din localitatea Solduba sunt așteptați în data de mai sus menționată în număr cât mai mare în fața sediului Poliției Satu Mare.
  • Treziți-vă SOLDUBENI, toți aveți căși frumoase și îmbrăcate, le lăsăm pradă unor tâlhari?! Toți aveți părinți, bunici, gândiți-vă și la ei, că nu dorm nopțile! Ne rugăm lui Dumnezeu să fie cu noi, să ne ferească de rele, Doamne ajută”.