Şase comune sătmărene vor beneficia de cadastrare din bani europeni

194 de comune din cele 660 alese vor beneficia de cadastrare integral din fonduri europene. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat procedura de licitație. În judeţul Satu Mare, beneficiare vor fi şase comune.
Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) organizează cea mai mare licitație de până acum pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF). Este vorba despre primele 194 de comune (din 36 de județe) care vor fi cadastrate integral din fonduri europene.
ANCPI a publicat săptămâna trecută, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunțul privind achiziționarea “Serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 194 de unități administrativ-teritoriale”.
Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”. La această licitație pot participa atât firme din țară, cât și din străinătate, singura condiție fiind să îndeplinească cerințele din caietul de sarcini. Dealtfel, anunțul privind licitația a fost publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19.11.2018, iar bugetul maxim estimat este de 202.300.056 de lei. Cele 194 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din zone rurale sunt împărțite în 36 de loturi, iar contractele pentru realizarea lucrărilor de cadastru general vor fi încheiate pentru o perioadă 24 de luni.
Cele aproape 200 de comune scoase la licitație de ANCPI sunt primele dintre cele 660 de UAT-uri care vor fi cadastrate integral din fonduri europene, în cadrul proiectului „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, dintre care 265.957.482 de euro fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro cofinanțare de la bugetul de stat.
În lotul județului Satu Mare sunt cuprinse comunele: Medieșu Aurit, Pomi, Turulung, Halmeu, Sanislău și Beltiug.

Articolul precedentLiga 3 | Unirea Tășnad învinge Odorheiu Secuiesc și revine pe locul șase
Articolul următorDoi muncitori au căzut în gol de la o înălțime de 4 metri