Sancțiuni în piețe și la vama Halmeu. Peste 140 de kilograme de carne, confiscată

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 14 – 20 decembrie, 126 acțiuni de control.
Inspectorii au confiscat peste 140 de kilograme de carne din piețele sătmărene, iar alte zeci de kilograme au fost reținute la frontieră.
În urma controalelor efectuate în Piețele Agroalimentare a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de 142,5 de kg carne, în valoare de 3,135 lei. După confiscare, carnea a fost dirijată, pentru incinerare, către o unitate de ecarisare autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate în Punctul de Inspecție la Frontieră Halmeu, împreună cu Biroul Vamal Halmeu și Poliția de Frontieră, a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de 50,5 de kg de produse alimentare de origine animală în valoare de 1.450 lei. Din produsele reținute au fost recoltate probe pentru examene de laborator. După confiscare, produsele respective au fost dirijate, pentru incinerare, către o unitate de ecarisare autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Articolul precedentPompierii sătmăreni avertizează: Atenție la țurțuri!
Articolul următorLa Negrești Oaș, taxele și impozitele locale rămân neschimbate