Șah | Sătmăreanul Darius Torok-Brândușan reprezintă România la Campionatul European de la Riga

În luna aprilie a acestui an, Darius Torok-Brândușan a devenit campion național la șah clasic (băieți – 8 ani) după un parcurs deosebit, 8,5 puncte din 9 partide și reprezintă România la Campionatul European de juniori de la Riga.

Sportivul legitimat la CS Voința Satu Mare a câştigat opt partide cu sportivi titraţi de la cluburi din Capitală şi din Iaşi: Iacob Cosmin-Ştefan, Podărică Alexandru-Constantin, Călin Mihai-Octavian, Asavinei Rareş-Adrian, Ivancescu Bogdan-Andrei, Păunescu Ştefan-Vlad, Cruceru-Uceanu Tudor-Mihai şi Dănila Tudor-Gabriel. A lăsat doar o singură remiză în runda a 8-a lui Nică Tudor Ştefan.

În urma cuceririi titlului de campion naţional la şah clasic, Darius şi-a câştigat dreptul de a reprezenta România la Campionatul Mondial de juniori de la Santiago de Compostela (Galicia), Spania, în perioada 3-16 noiembrie sau la Campionatul European de juniori de la Riga (Letonia) din perioada 19-30 august. În cele din urmă s-a ales Europeanul de la Riga acolo unde s-a deplasat sâmbătă alături de părinți, dar și de antrenorul său, maestrul FIDE Ciprian-Sorin Muntean.

Darius Torok este înscris la categoria 8 ani alături de alți 75 de șahiști de pe ”bătrânul continent”.