RO-ALERT va fi testat și la nivelul județului Satu Mare

Începând din data de 21 septembrie 2018, Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență ”RO-ALERT” va fi testat și la nivelul județului Satu Mare.

Astfel, joi, 21 septembrie, în intervalul 10:00-12:00, la nivelul județului Satu Mare va fi transmis un mesaj în patru localități (Carei, Negrești Oaș, Tășnad, Turț), iar în intervalul 17:00-19:00, într-o zonă a municipiului Satu Mare.
• Aceste teste vor fi reluate în ziua de 24 septembrie, la nivelul întregului județ, în aceleași intervale de timp;
• În ziua de 26 septembrie, între orele 10:00-12:00 și 17:00-19:00, vor fi transmite mesaje de avertizare către toate localitățile din România;

În perioada următoare vor fi puse la dispoziția publicului informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și operatorul de telefonie mobilă, pentru recepționarea mesajelor de avertizare.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.
Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate și care au această opțiune configurată vor recepționa mesajul de test ‘‘Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Județului Satu Mare”. Modul de afișare și sunetul mesajului de avertizare sunt diferite în funcție de modelul telefonului mobil.

IMPORTANT!
MESAJELE AU ROLUL DE A TESTA APLICAȚIA!
PERSOANELE CARE PRIMESC MESAJUL NU TREBUIE SĂ INTRE ÎN PANICĂ, NU ESTE O SITUAȚIE REALĂ, NU SE VA LUA NICI O MĂSURĂ (ADĂPOSTIRE, PĂRĂSIREA ZONEI etc.)

Articolul precedentPreședintele executiv al PSD Satu Mare, Ciprian Ardelean, cere demisia lui Dragnea
Articolul următorAsistați social prinși cu portbagajul burdușit cu produse ilicite