Redirecționează 3,5% – fii un cetățean implicat!

Prin redirecționarea a 3,5% din impozitul dumneavoastră pe venit către Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, puteți sprijini îngrijirea la domiciliu a vârstnicilor bolnavi din comunitate.

Număr deplasări la domiciliu: 18.541, activități de monitorizare a tensiunii arteriale: 7420, măsurări ale glicemiei: 1091, măsurări ale temperaturii: 368, îngrijire plăgi și escare: 1118, spălări parțiale: 4245, băi în vană sau duș la domiciliu: 775, activități de menaj: 1267, consiliere socială/ medicală: 253 – acestea sunt doar câteva din datele care reflectă activitatea din 2018 a asistenților medicali, a îngrijitorilor și a asistenților sociali care lucrează la Centrul de Îngrijire la Domiciliu „Sf. Hildegarda” din Satu Mare al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare. Dragostea, grija, devotamentul cu care se ocupă angajații Caritas de vârstnicii bolnavi nu intră în evidența niciunei statistici și rapoarte, cu toate că doar prin acestea devin serviciile oferite complete și unice.
Deși nu există unități de măsură obiective pentru dragoste și grijă, acestea sunt apreciate mult de cei care au parte de ele zi de zi: bolnavii și membrii lor de familie. Acesta este valabil nu doar pentru echipa centrului de îngrijire la domiciliu din Satu Mare al Caritas, ci și pentru angajații unităților și unităților subordonate din Livada, Ardud, Carei, Petrești, Tășnad, Baia Mare, Sighetu Marmației și Vișeu de Sus care le poartă de grijă și bolnavilor din localitățile învecinate. Toate centrele de îngrijire la domiciliu ale Organizației Caritas sunt licențiate, ceea ce dovedește că ele corespund în permanență unor standarde înalte de calitate.
În anul 2018 centrele de îngrijire ale Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare au ameliorat suferința și singurătatea a 755 de vârstnici bolnavi.
Poate nu există familie din care să nu facă parte un membru în vârstă bolnav, de aceea fiecare familie înțelege cât de grea este viața vârstnicilor bolnavi, cât de apăsătoare este singurătatea lor, ce înseamnă pentru ei îngrijirea, vorba bună oferită zi de zi de către angajații centrului de îngrijire. Azi, de Ziua Mondială a Bolnavului să ne gândim cu empatie și dragoste la vârstnicii bolnavi și la asistenții și îngrijitorii care și-au dedicat viața îngrijirii lor.
Conform noilor directive, localnicii devotați cauzelor sociale au posibilitatea să susțină nu doar cu 2%, ci chiar cu 3,5% din impozitul lor pe venit furnizorii de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat.
Cu o tradiție de 29 de ani, Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare este unul din cele mai vechi ONG-uri, furnizori de servicii sociale acreditați din regiune având 26 servicii sociale licențiate în județul Satu Mare și Maramureș.
Prin redirecționarea a 3,5% din impozitul dumneavoastră pe venit către organizație, sprijiniți direct serviciile de îngrijire la domiciliu asigurate de Caritas. Redirecționarea puteți să o solicitați prin completarea formularului 230 (acesta poate fi descărcat și de pe pagina de web a organizației: www.caritas-satumare.ro) și prin depunerea acestuia la sediul ANAF, respectiv puteți să-l transmiteți pe cale poștală, dar poate fi completat și online până pe data de 15 martie. Conform legilor în vigoare, formularele pot fi colectate și depuse și de către ONG-urile beneficiare, de aceea puteți să vizitați cu încredere cel mai apropiat birou Caritas pentru completarea și predarea formularului. Datele organizației sunt următoarele: Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, Cod de identificare fiscală: 4960929, Cont bancar (IBAN): RO80 RNCB 0221011282140001.

Articolul precedentUDMR Tășnad a câștigat concursul de tăiat porci
Articolul următorPeste 100 de intervenții în şapte zile pentru pompierii sătmăreni