Radu Bud a fost învestit oficial în funcția de prefect al județului Satu Mare, în prezența ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode. 

Ceremonialul de învestire a avut loc în această după-masă la Palatul Administrativ, în prezența subprefectului Altfatter Tamas și a reprezentanților instituțiilor locale și județene.

Guvernul Ludovic Orban a decis vineri, 13 decembrie, numirea lui Radu Bud în funcția de prefect al județului Satu Mare.
Bud a spus că se simte onorat de funcția primită.

”Nominalizarea pentru această funcție este extrem de onorantă. Să poți să-ți reprezinți Guvernul în județul tău și pe cetățenii județului la Guvern nu e un lucru care este la îndemâna oricui și, ca atare, sunt extrem de onorat”, a declarat Radu Bud.

Prefectul a mai declarat că se va implica personal în problema legată de exproprierile pentru variante de ocolire a municipiului Satu Mare.
”Îmi asum această sarcină de a ține legătura cu cei de la Compania de Drumuri pentru ca aceste lucururi să demareze și să avem cu adevărat această centură a orașului legată de principalele drumuri și căi europene cât mai repede, dacă se poate, chiar anul viitor la final, odată cu clădirea Prefecturii, dacă tot au început deodată, în 2007”.

Odată cu depunerea jurământului, Radu Bud a precizat că vrea să facă ordine în instituțiile publice: ”Am observat în ultima vreme că există o impresie  generală că nu suntem suficient de bine văzuți ca și slujbași în fața cetățenilor și aici trebuie să lucrăm și la modul în care ne facem profesionist treaba, și la imagine”, a mai declarat Radu Bud.

Radu Bud se află la cel de-al treilea mandat în fruntea instituției. Acesta a mai ocupat funcţia de prefect și în perioada 2005 – 2009 și 2016 – 2017.

Articolul precedentBărbat accidentat mortal la ieșire din municipiul Satu Mare
Articolul următorAroganță la Târgul de Crăciun din Satu Mare. Un motociclist s-a fotografiat sub perdeaua de luminițe