Protest în centrul Sătmarului. Protestatarii au făcut un lanț uman în fața Palatului de Justiție

Sătmărenii au ieșit în această seară să protesteze față de modificările aduse legilor justiției, după un apel lansat pe Facebook și pentru județul Satu Mare „Stop joc, penalilor”. Zeci de persoane s-au adunat în Piața 25 Octombrie, după care au protestat în fața sediilor PSD, UDMR și ALDE, făcând un lanț uman în fața Palatului de Justiție.
Protestatarii au venit cu pancarte în care își exprimă solidaritatea cu magistrații care au criticat reformele propuse de PSD-ALDE-UDMR. Cei care au ieșit în stradă au scandat că își doresc o justiție independentă.
”Am intrat în etapa finală a bătăliei pentru viitorul României. Avem de ales între un stat de drept și un stat banditesc. Ieșiți în stradă pe 20 iunie în fața fiecărei prefecturi din fiecare județ. Ieșiți și spuneți DA democrației, domniei legii și luptei anticorupție. Cereți demisia Guvernului, cereți demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, cereți majorității parlamentare să oprească schimbarea codurilor penale. Iar dacă îl suspendă pe Președinte, spuneți-le că ei oricum nu scapă. Spuneți-le că viitorul copiilor noștri și al țării nu trebuie să depindă de interesul penal al unui borfaș.Gangsterii au capturat România. Au furat la fiecare contract din bani publici, au furat de la Guvern, au furat de la Parlament, au furat de la consiliul județean, au furat de la primărie, ne-au jefuit pe fiecare dintre noi. Iar când au început să ajungă la închisoare, au început să fure instituții și legi. Au transformat codurile penale în codurile penalilor, distrug instituții independente și le pun sub cizmă politică, fură democrația cu totul. România devine Koruptistan, iar democrația se transformă în cleptocrație”, este descrierea ce însoțește evenimentul creat pe Facebook.

Articolul precedentCasa Judeţeană de Pensii Satu Mare a eliberat peste 560 de bilete de tratament
Articolul următorSatu Mare găzduieşte în weekend finala Campionatului Naţional de judo U13