Iuliu Ilyes, primarul comunei Vetiș, susține că bugetul primăriei este diminuat cu 2 milioane de lei, față de anul 2017, cu toate că Guvernul susține că ”bugetul primăriilor este cel mai mare de când există ele”.

Mai în glumă, mai în serios, acesta se întreabă retoric dacă acest lucru ”Înseamnă că în România există nu numai un ”stat paralel”, ci și o ”aritmetică paralelă”?!”.

  • ”Aud declarații peste declarații că bugetul primăriilor este cel mai mare de când există ele. Fac repede calculul și constat că nu iese socoteala: față de anul de referință 2017, cel în care încă se repartiza bugetul după mecanismul legii finanțelor publice locale, avem o diminuare cu 800 mii lei la impozitul pe venit și o creștere a cheltuielilor preluate de la stat la plata salariilor și indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități de 1.200 lei, adică un minus total de 2 milioane lei. Înseamnă că în România există nu numai un ”stat paralel”, ci și o „aritmetică paralelă”?!”, susține Iuliu Ilyes.

Bugetul de venituri și cheltuieli a comunei Vetiș în anul 2018 s-a cifrat la suma de 18,323 milioane lei la capitolul de venituri, incluzând și excedentul bugetar de la sfârșitul anului 2017 și de 17,279 milioane lei la capitolul de cheltuieli, anul bugetar încheindu-se cu un excedent de 1,044 milioane lei.

Evoluția pe diferite capitole de venituri și cheltuieli în cursul anului 2018 este prezentată în graficul de mai jos

Articolul precedentCod portocaliu de inundații în județul Satu Mare
Articolul următorIncendiu la un atelier de tâmplărie din Balta Blondă