Primăria Satu Mare va cumpăra 20 de autobuze hibrid

Primăria municipiului Satu Mare va achiziționa 20 de autobuze hibrid, care vor fi date în folosință operatorului public de transport local Transurban.
Municipiul Satu Mare va cumpăra autobuze hibride din fonduri europene. Consiliul Local Satu Mare a aprobat ”Studiul de Oportunitate privind: „Creșterea eficienței transportului public urban de călători prin achiziționarea unor autobuze hibride și asigurarea infrastructurii suport”, în baza căruia Primăria urmează să achiziționeze, din fonduri europene, 15 autobuze hibride medii (cu trei uși) și 5 autobuze hibride articulate (cu patru uși). Municipiul Satu Mare a câștigat pe Axa 4 din Programul Operațional Regional 2014-2020 proiecte europene în valoare de 26,9 milioane euro.
Situația actuală a parcului de vehicule cuprinde un număr de 53 de autovehicule de transport rutier de persoane, din care 49 sunt funcționale. Un număr de 4 autobuze sunt programate pentru casare, acestea având o vechime ce variază între 23 și 43 de ani. Totodată, 57% din parcul rutier și-a depășit durata de exploatare.

Articolul precedentFlorisal a pierdut ”monopolul”. O firmă de salubritate din București preia controlul în mai multe zone din Satu Mare
Articolul următorTânără arestată pentru furt