Un stejar vechi de 250 de ani din Grădina Romei a fost tăiat fără milă săptămâna trecută, în Joia Mare. Doborârea stejarului multisecular i-a revoltat pe sătmăreni care au cerut explicații conducerii Primăriei.

  • Azi a venit și răspunsul Primăriei Satu Mare, pe care îl redăm integral:
    ”În 2017, în urma incidentului petrecut în Grădina Romei, când un copil a fost rănit, s-au reevaluat arborii care prezentau un risc pentru vizitatori. Ținând cont și de evaluările anterior făcute, respectiv a examinărilor 3D cu aparatul FAKOPP, s-a constatat că stejarul din Grădina Romei prezenta un pericol: zona de la bază arborelui era vătămată, prezenta carii, existau multiple crengi uscate, iar creanga principală era afectată.
    Precizăm că s-a solicitat un punct de vedere de la Agenția de Protecție a Mediului, iar în urma adresei primite de la această instituție s-a decis tăierea arborelui. Decizia a fost luată în scopul protejării vizitatorilor.
    Primăria Municipiului Satu Mare a demonstrat în ultimii ani că a dus o activitate de protejare, extindere și revigorare a zonelor verzi. În acest sens, în toamna anului 2018 și în primăvara acestui an au fost plantați 1471 de arbori”, se arată în comunicatul de presă.
Articolul precedentPeste 800 de sătmăreni au avut nevoie de asistență medicală în perioada Sărbătorilor Pascale
Articolul următorLuni începe modernizarea altor două cvartale de parcări din municipiul Satu Mare