În acest an, Primăria Municipiului Satu Mare continuă proiectul ”Satu Mare te așteaptă acasă!” pentru a-i readuce pe tinerii sătmăreni în orașul natal, după terminarea studiilor.
Municipiul Satu Mare, cât și celelalte orașe din Transilvania, cu excepția centrelor universitare – sunt nevoite să facă față fenomenului de plecare a tinerilor: studenții nu se mai întorc acasă, iar firmele rămân fără forță de muncă calificată. Această problemă reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru orașe precum municipiul Satu Mare.
“Proiectul a demarat în 2017 și a fost bine primit atât de tineri, cât și de companii. Proiectul este o măsură concretă prin care putem să îi punem pe tinerii în legătură cu acele companii și firme locale care își doresc să atragă personal calificat, tineri entuziaști care stimulează mediul economic și contribuie prin ceea ce fac la dezvoltarea orașului. Dacă oferim astăzi această șansă, ei ne pot oferi alte șanse în viitor. Demersurile lansate prin intermediul acestui proiect ne duc în direcția de dezvoltare a orașului” a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.
Bursa de joburi ”HaiAcasă” va avea loc joi, 20 iunie 2019 în Cluj-Napoca, la BT Arena, și este menită să conecteze tinerii care doresc să revină acasă cu angajatorii sătmăreni.
Campania de informare se derulează în rândul studenților din Cluj, astfel că vom ajunge prin facultăți, vom distribui materiale de informare în spații publice, cafenele și bineînțeles, vom face cunoscut mesajul acestui proiect prin rețelele de socializare.
În acest an, campania se focusează mai mult pe absolvenții facultăților, pe care care sunt încă în căutarea unui loc de muncă, însă și ceilalți tineri sunt invitați să intre în contact cu firmele reprezentate în cadrul proiectului.

Articolul precedentA început ”Săptămâna prevenirii criminalităţii”
Articolul următor18 persoane au ajuns la Urgențe, intoxicate cu ciuperci. Doi pensionari, în stare critică