Președintele UDMR Kelemen Hunor și-a exprimat punctul său de vedere cu privire la incidentul din Cimitirul Internaţional al Eroilor – Valea Uzului din oraşul Dărmăneşti, acolo unde 52 de cruci ale eroilor români, dar şi monumentul din cimitir, au fost acoperite cu saci negri de plastic.

Hunor a explicat că el a fost cel care a cerut de la premier și de la liderii coaliției să oprească tot ce s-a întâmplat acolo, ceea ce s-a și întâmplat.

”Eu am cerut următorul lucru: Haideți să nu intrăm peste anumite chestiuni sensibile, e un spațiu sacru. Dacă vreți să lărgim cimitirul, se poate. Așa se face peste tot în lume. Poți să deschizi o nouă parcelă lângă cimitir lângă parcelele identificate și să pui acolo cruci, pui cum vrei, cum dorești, pentru amintirea și omagierea soldaților români care și-au pierdut viața în în diferite bătălii din acea zonă”, a spus Kelemen Hunor.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a aflat duminică într-o vizită la Satu Mare unde a vorbit despre importanța alegerilor europarlamentare.

Articolul precedentCod galben de furtuni în judeţul Satu Mare
Articolul următorProgramul complet al Zilelor Orașului Satu Mare