Președintele PNL, Ludovic Orban este de acord cu alianța PNL-UDMR de la Satu Mare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a aflat timp de două zile în județul Satu Mare, la Tășnad, respectiv la Ardud, la Festivalul Medieval.
Întrebat cum comentează faptul că la București, PNL este în opoziție cu UDMR, în timp ce la Satu Mare, cele două partide sunt într-o alianță, atât la municipiu, cât și la nivel de județ, Ludovic Orban consideră că decizia trebuie luată de către conducerea PNL Satu Mare, pe baza înțelegerii dintre cele două partide.
Pe de altă parte, în cazul în care, la nivelul județului Satu Mare, UDMR va face orice fel de înțelegere cu PSD, președintele PNL, Ludovic Orban a declarat:

  • ”Orice fel de înțelegere între UDMR și PSD, după părerea mea, clar va aduce la încălcarea înțelegerii care există cu Partidul Național Liberal și va duce la încetarea acestei înțelegeri, cel puțin aceasta este poziția mea ca președinte al Partidului Național Liberal”.

Legat de zvonurile că UDMR va oferi postul de vicepreședinte PSD, Albu a spus răspicat:

  • ”Câtă vreme eu voi fi la conducerea organizației județene, niciodată nu vom face niciunfel de alianță cu PSD. Punct și de la capăt. Niciodată, indiferent ce vor pune pe masă. Pentru că ei sunt adversarii noștri politici”.

Președintele PNL Satu Mare a mai precizat: ”Personal, dacă pe mine mă întrebați, eu voi pune în discuție în acel moment alianța pe care o avem cu UDMR, voi supune la vot acest lucru, cu recomandarea din punctul meu de vedere să părăsim această alianță”.
Reamintim că la Satu Mare, în urma negocierilor PNL cu UDMR, funcția de președinte a revenit UDMR, iar cele două funcții de vicepreședinte, PNL. De mai bine de un an și jumătate, odată cu decesul fostului vicepreședinte Alexandru Panea, o funcție de vice a rămas neocupată și este dorită cu insistență de PSD Satu Mare.

Articolul precedentLudovic Orban a comentat azi, la Ardud, rezultatul sondajului de opinie din care reiese că este ”cel mai slab președinte al PNL de până acum”
Articolul următorAdrian Albu: ”Niciodată nu vom face niciunfel de alianță cu PSD, indiferent ce vor pune pe masă”