Premii obținute de tinerii talentaţi de la Protecția Copilului Satu Mare la un concurs internaţional de la fotografie

Mai mulți tineri talentaţi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare au obţinut premii importante la un concurs internaţional desfășurat la Budapesta, ”Sunet şi imagine FOTO 2018”.
La acest concurs inedit au participat tineri talentaţi din cele 18 centre existente în subordinea DGASPC Budapesta şi 3 Direcţii din străinătate. Dintre cele 100 de lucrări trimise pentru concurs, juriul a selectat 38 de fotografii cu fundalul muzical aferent, iar în urma jurizării au fost premiaţi 10 participanţi.
Concursul de fotografie sunet şi imagine s-a desfăşurat pe două grupe de vârstă, sub 18 ani şi peste 18 ani. Proiectele au constat din montaje artistice realizate de concurenţi, în care fotografiile purtătoare de diferite mesaje au fost însoţite de un fundal muzical adecvat.
Din juriu a făcut parte şi fotograful Haris Laszlo- membru al Secţiei de Film şi Fotografie din cadrul Academiei Maghiare de Arte din Ungaria, care a jurizat în mod special relaţia existentă între muzică şi imagine. Juriul a mai analizat compoziţia imaginii, mesajul puterii sale de mediere, expresia exprimării de sine şi inteligenţa lucrărilor intrate în concurs.
Premiul special al juriului a fost câştigat de Balazs Pamela (16 ani) cu lucrarea: „Andre Rieu – Silence”. La categoria sub 18 ani au fost selectate proiectele, pentru expoziţia galeriei ART BRUT din Budapesta, care vor putea fi vizionate în zilele de 4 şi 25 octombrie 2018, următorilor tineri talentaţi de la DGAPSC Satu Mare: Balazs Pamela (16 ani): „Andre Rieu – Silence”, locul întâi; Lingurar Călin (15 ani): „Pessimist – Another Day In Mania”, locul 13; Raita Jazmina (15 ani): „James Arthur – Impossible”, locul 21; Santa Florica (17 ani): „Gheorghe Zamfir – Einsamer Hirte”, locul 22; Vadasz David (17 ani): „Bucovina – Spune tu,vânt” – locul 26.
Precizăm că pentru participarea la acest concurs internaţional,”Sunet şi imagine FOTO 2018” a tinerilor instituţionalizaţi sătmăreni s-au implicat în mod special specialişti din cadrul Serviciului Management de Caz în domeniul Protecţiei Copilului şi Serviciul de Monitorizare, Strategii, Programe, Proiecte. Festivitatea de premiere, cu expoziţia aferentă, urmează să fie organizată de către DGASPC Satu Mare.

Articolul precedentAutoturism în valoare de 51.000 lei oprit în Vama Petea
Articolul următorExpoziție dedicată marilor arhitecți români, la Carei