Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, propune declararea zilei de 19 Aprilie – zi oficială a județului și orașului Satu Mare.

”Având în vedere importanța istorică deosebită a momentului și văzând reacțiile sătmărenilor la sărbătoarea din 19 Aprilie sunt convins că această zi merită sărbătorită în fiecare an, nu doar o dată la 100. De aceea propun public Consiliului Județean Satu Mare și Consiliului Local Satu Mare să adopte o hotărâre prin care să declare 19 Aprilie zi oficială a județului și orașului Satu Mare”, a spus prefectul.

Propunerea prefectului este salutată de către consilierul municipal PSD, Ciprian Crăciun.

”Ca urmare a propunerii publice venite de la reprezentantul Guvernului, în județul Satu Mare – prefectul Darius Filip, nu pot decât să salut idee acestuia de a propune adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local prin care ziua de 19 Aprilie să fie declarată zi oficială a județului și a municipiului Satu Mare”, a spus Ciprian Crăciun.

Având în vedere, pe de-o parte, importanța istorică a acestei zile pentru Satu Mare, dar, pe de altă parte, și bucuria cu care au primit sătmărenii evenimentul împlinirii a 100 de ani de la intrarea Armatei Romane în municipiul Satu Mare, văd oportunitatea de a susține și, dacă e necesar, de a iniția o astfel de hotărâre”, a mai spus acesta.

Articolul precedentMii de credincioși catolici din Satu Mare participă, în această noapte, la Slujba de Înviere
Articolul următorLiderii Cartel Alfa au pornit spre București. Vor boicota produsele Electrolux și vor protesta în fața Ambasadei Suediei